…skönt att du är nöjd! Om du kommer fram till att bra kan bli ännu bättre så är vi alltid redo att hjälpa dig. Välkommen in till oss på Kungsgatan 3.
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
Följ oss på Facebook
Stäng
Stäng
Dela på Google+
Tryggare hemsida med säkerhetscertifikat

Tryggare hemsida med säkerhetscertifikat

Jesper Vår digitala värld 9 Januari 2018

I takt med att fler och fler transaktioner genomförs på nätet ställs det allt högre krav på säkerhet och integritet. En del i detta arbetet är att säkra upp sin hemsida med ett säkerhetscertifikat. Det har även fördelar när det gäller sökmotoroptimering.

Vad innebär det att ha ett säkerhetscertifkat

SSL står för Secure Sockets Layer och är ett certifikat som du köper till din hemsida som garanterar att den är säker att surfa på. När du har ett SSL-säkerhetscertifkat kopplat till din hemsida och domän är trafiken krypterad mellan besökarens webbläsare och din hemsida. Detta är är viktigt för alla som har en hemsida, men speciellt viktigt om du har inloggning eller en webbutik.

Att trafiken är krypterad innebär att känslig information inte är tillgänglig och synlig för obehöriga. På det viset kan du känna dig trygg med att ingen information om dina kunder och besökare kan samlas in och utnyttjas.

Med ett SSL-certifikat kommer Google också att ranka din hemsida högre i sina sökresultat, eftersom sidan ses som säker och trovärdig.

Så går det till

När du väl bestämt dig för att skaffa ett säkerhetscertifikat kontaktar du webbyrån som byggt din hemsida. De lägger i sin tur en beställning på ett certifikat som sedan installeras och kopplas ihop med din domän. När allt är klart kommer adressen till din hemsida bli https://www.dindomän.se och den blir markerad som säker i webbläsaren med det gröna hänglåset.

Fördelar med säkerhetscertifkat

  • Bättre ranking på Google (SEO)
  • Krypterad trafik mellan dina besökare och din hemsida
  • Ökad trovärdighet för ditt företag och din hemsidas domän

Vår rekommendation

Vi rekommenderar våra kunder att skaffa ett SSL-säkerhetscertifikat redan nu. Även om det inte är ett krav för att hemsidan ska fungera korrekt väger fördelarna kraftigt över så det finns ingen anledning att vänta med att gå över till en säkrare hemsida. Har du frågor kring SSL är du välkommen att kontakta oss.

Senaste inläggen från Vår digitala värld

Din guide till de sociala medierna

10 September 2018 / Vår digitala värld
Läs mer

Vi avlastar och utvecklar din digitala närvaro

21 Augusti 2018 / Vår digitala värld
Läs mer

Följ med i Googles utveckling

20 Augusti 2018 / Vår digitala värld
Läs mer

Låt hemsidan leva

17 Augusti 2018 / Vår digitala värld
Läs mer

Finns ditt företag överallt på internet utan resultat?

15 Juni 2018 / Vår digitala värld
Läs mer

Vi har koll på SEO

13 Juni 2018 / Vår digitala värld
Läs mer