…skönt att du är nöjd! Om du kommer fram till att bra kan bli ännu bättre så är vi alltid redo att hjälpa dig. Välkommen in till oss på Kungsgatan 3.
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
Följ oss på Facebook
Stäng
Stäng
Dela på Google+
Vi har koll på SEO

Vi har koll på SEO

Thimmy Vår digitala värld 13 Juni 2018

SEO, eller sökmotoroptimering, är ett uttryck som ligger i tiden och som det pratas mycket om i den digitala världen. Det finns flera aspekter av hur man på bästa sätt anpassar sin hemsida och hamnar högt på exempelvis Google.

Det här är SEO - Sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering innebär att anpassa innehållet på en hemsida utifrån de krav som sökmotorerna ställer på hur en bra hemsida ska vara utformad. På en sökmotor som Google hamnar sådana hemsidor som har ett bra innehåll och är välbesökta högre upp i söklistan än andra sidor. 

SEO kan sägas vara uppdelat i två delar, en del med fokus på användarvänlighet och en med mer fokus på tekniken.

Användarvänligheten framför allt

Innehållet på en hemsida ska vara användarvänligt och lätt att förstå med en bra struktur. För att hamna högt hos sökmotorerna ska hemsidan även innehålla nyckelord och -uttryck, så kallade sökord, som är relevanta för den specifika hemsidan och företagets verksamhet. 

Det finns även en del tekniska krav som exempelvis vilken storlek som rubrikerna ska ha, antalet länkar inom sidan och till hemsidan från andra sidor samt antalet tecken som texterna ska ha.

SEO av olika grad efter olika behov

Vi har kunskapen inom alla aspekter av SEO. Att skapa bra användarvänliga hemsidor är något som alltid har varit viktigt för oss och ett SEO-anpassat innehåll är alltid vår utgångspunkt när vi gör en ny hemsida. 

Hur pass viktigt SEO blir beror dock på vilken typ av kunder man som företag har och vart ens affärsområde finns och sökmotoroptimering är därför något som kan göras i olika grad.

Vill du veta mer om SEO och vad som behövs göras på just din hemsida?

Kontakta oss för SEO

Kontakta oss gärna så tar vi ett första möte om din hemsida och ser vad som behövs göras för att optimera den utifrån sökmotorernas krav. Kontakta oss

Senaste inläggen från Vår digitala värld

Din guide till de sociala medierna

10 September 2018 / Vår digitala värld
Läs mer

Vi avlastar och utvecklar din digitala närvaro

21 Augusti 2018 / Vår digitala värld
Läs mer

Följ med i Googles utveckling

20 Augusti 2018 / Vår digitala värld
Läs mer

Låt hemsidan leva

17 Augusti 2018 / Vår digitala värld
Läs mer

Finns ditt företag överallt på internet utan resultat?

15 Juni 2018 / Vår digitala värld
Läs mer

Vi har koll på SEO

13 Juni 2018 / Vår digitala värld
Läs mer